Πρόταση Καμμένου-ΑΓΕΕΘΑ για αποζημίωση στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Πρόταση οι δύο στρατιωτικοί μας που κρατούνται εδώ και 69 μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης να αμείβονται ως στελέχη του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται σε αποστολή στο εξωτερικό, κατέθεσαν από κοινού στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.
Στόχος αυτής της πρότασης είναι να τονωθεί το ηθικό, τόσο των στρατιωτικών μας όσο και των οικογενειών τους αλλά και να δοθεί ένα γενικότερο μήνυμα ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν εγκαταλείπει κανέναν που δίνει εαυτόν για το καθήκον.
Εξάλλου, θετική είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τουρκική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Έλληνα ευρωβουλευτή, το οποίο είχε υποβληθεί στις 25 Μαρτίου στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, όταν βρέθηκε εκεί ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Το αίτημα είχε επαναλάβει ο κ. Κεφαλογιάννης στις 22 Απρίλιου, σε αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων που επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαίων αξιωματούχων, θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αποδοχή του αιτήματος του Έλληνα ευρωβουλευτή, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πρώτο θετικό μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ήδη σχεδόν εβδομήντα μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-08 20:16:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ