Πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη Νέα Ζηλανδία εδώ και τρεις μήνες – ΚΟΣΜΟΣ

Τον πρώτο εδώ και πάνω από τρεις μήνες θάνατο από κορονοϊό κατέγραψε η Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το θύμα, το οποίο υπέκυψε σήμερα σε νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ήταν «ένας άνδρας περίπου 50 ετών ο οποίος είχε μολυνθεί στην επιδημική εστία που εμφανίστηκε τον Αύγουστο στο Όκλαντ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου το οποίο από τις 24 Μαΐου δεν είχε αναφέρει κανέναν θάνατο που να αποδίδεται στην Covid-19.

Στην κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά η χώρα μετά την άρση του lockdown στο Όκλαντ. Οι Αρχές εκφράζουν την πεποίθηση πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού υποχωρεί και έτσι το πρωί της Δευτέρας (31/8) τα σχολεία άνοιξαν εκ νέου τις πόρτες τους.

Οι κάτοικοι της μεγάλης πόλης του Βόρειου Νησιού μπορούν και πάλι να βγαίνουν από τα σπίτια τους, όμως παραμένουν απαγορευμένες οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, πλην των σχολείων.

Το lockdown είχε επιβληθεί στο Όκλαντ μετά την ανακάλυψη στις 12 Αυγούστου τεσσάρων κρουσμάτων στην περιοχή. Μέχρι τότε, είχαν περάσει 102 διαδοχικές ημέρες χωρίς καμιά τοπική μόλυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ