Πυκνώνουν τα σύννεφα πυραυλικής επίθεσης στη Συρία

Την επείγουσα σύγκλιση του ΣΑ του ΟΗΕ σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 για να συζητηθεί το θέμα της «κλιμάκωσης της ρητορικής και των απειλών Τραμπ» ζήτησε η Βολιβία.
Να αποτρέψουν μια κατάσταση «εκτός ελέγχου» ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες από τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία) επικρίνοντας το τωρινό «αδιέξοδο».
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση στο Twitter ότι πύραυλοι «θα αρχίσουν να έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί», ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ζητήσει σήμερα Πέμπτη την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμμετοχή της χώρας στα επικείμενα πλήγματα, ενώ σύμφωνα με την Daily Telegraph, έχει δοθεί εντολή βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός της εμβέλειας πυραυλικού πλήγματος στη Συρία.
«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική», ενώ προειδοποίησε το Ισραήλ να μην κάνει κάτι που θα αποσταθεροποιούσε τη Συρία.
Συρία, Ιράν και Ρωσία υποστηρίζουν ότι το Τελ Αβίβ βρίσκεται πίσω από αεροπορική επιδρομή σε συριακή αεροπορική βάση την Κυριακή με  νεκρούς 7 Ιρανούς στρατιώτες.
Θα στηρίξουμε τη Συρία, διαβεβαιώνει το Ιράν, ενώ η Τουρκία, κάλεσε ΗΠΑ και Ρωσία να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την Τετάρτη σχετικά με την κρίση στη Συρία και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.
«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ συνομίλησε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία, χωρίς να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων ετοιμάζεται να στείλει ομάδα ελέγχου στη Συρία, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναλάβει από σήμερα την τήρηση της τάξης στην Ντούμα, ενώ Ρώσοι βουλευτές αναμένεται να επισκεφθούν τον Πρόεδρο Άσαντ.
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια των Πτήσεων ζητά αλλαγές δρομολογίων από τις διεθνείς αερομεταφορικές εταιρίες που πετούν πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας του Κουβέιτ, ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις πτήσεις της προς και από το Λίβανο, λόγω της πιθανής έναρξης πυραυλικών πληγμάτων στη Συρία.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Κλίμα πολέμου πάνω από τη Συρία (video)www.ert.gr

2018-04-12 05:55:13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ