Πυρκαγιά στο Ανάκτορο του Βερολίνου – Ένας τραυματίας – ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Ανάκτορο του Βερολίνου στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες στο πλαίσιο της ανακατασκευής του Ανακτόρου και υπάρχει ένα τραυματίας.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 80 πυροσβέστες.

Το ανάκτορο του Βερολίνου ή ανάκτορο της πόλης του Βερολίνου, (Berliner Schloss ή Stadtschloss) είναι ένα κτήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων στη Σλόσπλατς, έναντι του πάρκου Λούστγκαρτεν. Χτίστηκε αρχικά τον 15ο αιώνα., άλλαξε όμως στους πρώτους αιώνες λειτουργίας του,

Ήταν η κατοικία του εκλέκτορα του Βραδεμβούργου, του βασιλιά της Πρωσίας και του αυτοκράτορα της Γερμανίας αναφέρει η Βικιπαίδεια.

Τη δεκαετία του 1950 γκρεμίστηκε από την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά ανακατασκευάστηκε και οι εργασίες τελειώνουν το 2019.

Θα είναι η έδρα του Χούμπολτ Φόρουμ, ενός μουσείου για τον πολιτισμό του κόσμου, συνέχεια του δωματίου της Αρχαίας Πρωσσικής Τέχνης, μουσείου που περιεχόταν στο ανάκτορο του Βερολίνου. Το Χούμπολτ Φόρουμ έχει περιγραφεί ως το γερμανικό ισοδύναμο του Βρετανικού Μουσείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ