Πόλεμος του ΕΦΕΤ στις «ελληνοποιήσεις»


Έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων με την συνδρομή των εισαγγελικών αρχών από τον ΕΦΕΤ ώστε να εντοπισθούν τα φαινόμενα «ελληνοποιήσεων».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων και με αφορμή πρόσφατα περιστατικά «ελληνοποιήσεων» σε γαλακτοκομικά προϊόντα, λάδι, μέλι, ρύζι κλπ, εντείνει τη δράση του στην αντιμετώπιση της διάθεσης στην αγορά εισαγόμενων προϊόντων ως εγχώριας προέλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Φ.Ε.Τ. επισημαίνει τα εξής :

• Προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα σκόπιμης παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ως προς την προέλευση των τροφίμων, ο Ε.Φ.Ε.Τ. εφαρμόζει έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων.

• Ήδη έχουν εντοπιστεί υποθέσεις που διερευνώνται σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές Αρχές, κατά προτεραιότητα σε γαλακτοκομικά προϊόντα, λάδι, μέλι και ρύζι, οι οποίες αφορούν είτε σε εξ ολοκλήρου παραπλανητική επισήμανση του τροφίμου είτε σε νοθεία ποιοτικών εγχώριων προϊόντων με εισαγόμενα τρόφιμα.

• Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, που δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν κατά 100% την προέλευση που αναγράφεται στη συσκευασία των προϊόντων τους, θα υποστούν τις προβλεπόμενες αυστηρές από το νόμο συνέπειες, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

• Ο καταναλωτής δικαιούται να επιλέγει τα υψηλής ποιότητας εγχώρια Ελληνικά προϊόντα, χωρίς να διατηρεί αμφιβολία για την προέλευσή τους.Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ