Πότε και πώς θα ανοίξουν τα μαγαζιά; Απαντούν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης (video)

0
32

Το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα είναι η βασική μας αγωνία, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας.

Το να ανοίξει ένα κατάστημα λιανικής είναι μια σύνθετη διαδικασία, ιδιαίτερα δύσκολη γιατί έχει σχέση με την εποχικότητα και με μια σειρά άλλους παράγοντες. Για αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε λίγες ημέρες πριν ώστε να μπορέσουμε να ετοιμαστούμε.
Στο λιανεμπόριο δεν παρατηρήθηκε καμία παραβατικότητα και οι συνάδελφοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αυτό κάνουμε έκκληση να ανοίξουν τα μαγαζιά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είπε ο κ. Καρανίκας.

Στοίχημά μας είναι να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτά μαγαζιά, ιδιαίτερα τα μικρά να λειτουργήσουν, είπε στην ΕΡΤ1 και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, τόνισε ότι «Σε καμία περίπτωση η διαδικτυακή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν μπορεί να αντισταθμίσει την απώλεια τζίρου λόγω του lockdown.
Ειδικά τον Δεκέμβριο που καλύπτει, λόγω και της χριστουγεννιάτικης αγοράς, ένα ποσοστό πάνω από το 20% του ετήσιου τζίρου των καταστημάτων. Από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε ότι μόνο το 17% των εμπόρων έχει οργανωμένο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.
Το μόνο «θετικό» της πανδημίας είναι ότι οι συνάδελφοι θα καταλάβουν ότι πρέπει, παράλληλα με το φυσικό, να αναπτύξουν και το ηλεκτρονικό τους κατάστημα».

Επιφυλακτικός στάθηκε ο κ. Καρανίκας και ως προς το Click away. Είναι μια μέθοδος πώλησης δεν είναι πανάκεια. Θα εφαρμοστεί πλήρως από όσες επιχειρήσεις μπορούν να το κάνουν όταν όμως ανοίξει η αγορά» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης εκτίμησε ότι: «Το ηλεκτρονικό καλάθι, οι αγορές μέσω διαδικτύου μπορούν να σώσουν το 50% του τζίρου των Χριστουγέννων και πρότεινε την διεξαγωγή καμπάνιας με τίτλο «Χριστούγεννα στο σπίτι», ώστε να προωθηθεί από τους εμπόρους η μέθοδος αγοράς Click away, ανεξάρτητα από το πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.

Οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  φημίζονται για την ευελιξία τους –είπε ο κ. Κορκίδης- και περιέγραψε τρία δραστικά και έξυπνα βήματα για την ανάπτυξη του Click away. «Ιδέες έχουμε, συνεννόηση δεν έχουμε στην Ελλάδα, αυτό είναι που μας τρώει», κατέληξε.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα βρήκε την πρόταση του κ. Κορκίδη ο κ. Καρανίκας και σημείωσε ότι με τέτοιους τρόπους πωλήσεων η αγορά μπορεί να αυτορυθμιστεί, να βρει τρόπους και λύσεις και δεν χρειάζεται καμία πολιτική ανάμειξη.

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ