Π. Γρηγορίου: Ο κ. Γιούνκερ θα παίξει για μία ακόμα φορά τον ρόλο του «γεφυροποιού» μεταξύ Αθήνας και θεσμών (audio)

Η Ελλάδα έχει μία ειδική σημαντική θέση για τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πορεία διεύρυνσης της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Κομισιόν αύριο στην Αθήνα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη ο κ. Γρηγορίου επεσήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ θα παίξει για μία ακόμα φορά τον ρόλο του «γεφυροποιού» μεταξύ Αθήνας και θεσμών και άλλωστε πρόκειται για μία τόσο προσωπική όσο και πολιτική προτεραιότητα του ιδίου και η Ελλάδα έχει ανάγκη σε αυτή τη φάση μία τέτοια πολιτική τοποθέτηση.
Ειδικότερα, σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο κ. Γρηγορίου εκτιμά ότι ο κ. Γιούνκερ θα επικεντρωθεί στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα ως προς τον έλεγχο και τα θέματα του χρέους ενώ παράλληλα θα επικεντρωθεί και στις δυνατότητες της Ελλάδας να διαχειριστεί την όποια κατάσταση που μπορεί να προκύψει στη μετα-μνημόνιο εποχή.
Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Γρηγορίου τονίζει ότι ο κ. Γιούνκερ εκφράζει θεσμικά την αυστηρή στάση που έχει υιοθετήσει σε μεγάλο μέρος της η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Τουρκίας στη λογική ότι η ΕΕ δεν είναι μία λέσχη φιλοξενίας, διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική θέση, συγκεκριμένη θεσμική θέση και συγκεκριμένο πολιτικό, νομικό και θεσμικό όραμα που συνάδει με τις ευρωπαϊκές αξίες και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούληwww.ert.gr

2018-04-25 13:14:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ