Π. Σταμπουλίδης: Δεν θα θυσιάσουμε τον αγώνα όλης της κοινωνίας-Μόλις διαπιστώνεται η παράβαση θα κλείνει και η επιχείρηση

Ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Σταμπουλίδης, αρχικώς δήλωσε υπερήφανος για την χθεσινή συμφωνία με την Ιταλία και υπογράμμισε την σπουδαιότητα των ειδικών ρυθμίσεων για την αλιευτική πολιτική.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου χαρακτήρισε την προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων και κυρίως των εμπορικών καταστημάτων στα στάδια επαναφοράς λειτουργίας «απίστευτα μεγάλη», όμως είπε πως είναι αδύνατον να βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε κάθε χώρο και κατάστημα.

Ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε πως ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι αποφασισμένος να επιβάλλει τους νόμους, που προστατεύουν την υγεία του πληθυσμού και ενημέρωσε πως δημοσιεύτηκε ήδη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει την «εμπροσθοβαρή αναστολή λειτουργίας» των παραβατικών επιχειρήσεων. Δηλαδή την ίδια ημέρα που διαπιστώνεται η παράβαση, θα κλείνει και το μαγαζί, χωρίς να μεσολαβεί το διάστημα των 5 ημερών για την επανεξέταση της υπόθεσης. «Δεν θα θυσιάσουμε τον αγώνα των προηγούμενων μηνών όλης της κοινωνίας» είπε ο κ. Σταμπουλίδης, και τόνισε: «φέτος δεν είναι ίδιο το καλοκαίρι, αυτό να το καταλάβουν οι πάντες».

«Για μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα μείνει υγιής ο πληθυσμός» είπε ο κ. Σταμπουλίδης και υπενθύμισε ότι ο καταναλωτής πρέπει να τηρεί ο ίδιος τα μέτρα προστασίας του και να απαιτεί από τις επιχειρήσεις της τήρηση των δικών τους υποχρεώσεων, καταλήγοντας πως «υπάρχει πάντα στην διάθεση των καταναλωτών το τετραψήφιο 1520 για να κινητοποιήσει τον ελεγκτικό μηχανισμό σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα».

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ