Ράλλης: Ένα κομμάτι της ψηφιακής στρατηγικής είναι η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα (audio)

0
12

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εθνική ψηφιακή στρατηγική. Καταρτίστηκε το 2016 και είναι ένα 5ετές πλάνο. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, αν θέλουμε να μιλήσουμε για οικονομική ανάπτυξη, για απασχόληση, να έχουμε γρήγορο ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο οποίος και ανέλυσε τις δράσεις της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής.

Ένα ακόμη κομμάτι της ψηφιακής στρατηγικής είναι η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και να γίνει ένας εκσυγχρονισμός του τρόπου με τον οποίο προμηθεύονταν τα έργα τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών από το δημόσιο τομέα, πρόσθεσε.
Το 65% των παιδιών που ξεκινάνε σήμερα το σχολείο θα απασχοληθούν σε επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα, σημείωσε. Αν χάσουμε το ψηφιακό τρένο καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, υπογράμμισε.
Έχουμε το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων για όλο το δημόσιο – το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα- και αποκαθιστά τη σχέση του πολίτη και των επιχειρήσεων με την Πολιτεία και έχουμε μέγιστο χρόνο υλοποίησης αυτού του έργου τον ενάμιση χρόνο, συμπλήρωσε.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-17 13:00:09

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ