Ρεκόρ Γκίνες για 1.374 κινέζικα drones που πέταξαν ταυτόχρονα

0
30

Η κινεζική εταιρεία EHang, απογειώνοντας 1.374 φωτισμένα drones, τα οποία πέταξαν επί 13 λεπτά, σε μια έκταση περίπου ενός χιλιομέτρου, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών- drones που πέταξαν ταυτόχρονα.
Όπως αναφέρει και το BBC, η φαντασμαγορική επίδειξη των πτήσεων έλαβε χώρα  στην πόλη Σιάν. Αλλά παρά την άρτια προετοιμασία των διοργανωτών, τα drones δεν ήταν εφικτό να πετάξουν σύμφωνα με τα προγραμματισμένα «μοτίβα» πτήσης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post» αναφέρθηκε, εν προκειμένω, σε  «επική αποτυχία» ενώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η EHang είχε προπληρωθεί με 10,5 εκατομμύρια γουάν (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) για να κάνει το «σόου» στο πλαίσιο των εορτασμών για την εργατική Πρωτομαγιά.
Η εν λόγω εταιρία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την προσπάθειά της να δημιουργήσει την πρώτη υπηρεσία μεταφοράς ανθρώπων με drones. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ (σε πέταγμα drones) ατείχε η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Intel, που είχε πετάξει 1.218 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τον Φεβρουάριο, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Κορέας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC
Φωτογραφία αρχείου: CC Doodybutch-SA 4.0www.ert.gr

2018-05-03 11:24:38

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ