Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο – «Όχι» σε νέα κήρυξη έκτακτης ανάγκης


Αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού κατέγραψε το Τόκιο το τελευταίο 24ωρο, με 224 νέα περιστατικά, αλλά και τον ανώτερο κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ιαπωνίας να τονίζει πως δεν υπάρχει ανάγκη για την επιβολή εκ νέου κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο συνολικός αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε μια μέρα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 206 που είχαν καταγραφεί στις 17 Απριλίου όταν στο Τόκιο και άλλα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα θετικά κρούσματα στο Τόκιο αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ενώ οι υγειονομικές αρχές ενέτειναν τις στοχευμένες διαγνωστικές εξετάσεις μεταξύ αυτών που εργάζονται στις περιοχές με κέντρα διασκέδασης Σιντζούκου και Ικεμπουκούρο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε και αυτός ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε μια μέρα στο Τόκιο ήταν 224 και σημείωσε ότι οι διαγνωσθέντες είναι σε ποσοστό περίπου 80% ηλικίας περίπου 30 ετών ή μικρότερης.

Ο Σούγκα πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό μετά την άρση στη χώρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί.

Σε πανεθνικό επίπεδο, η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 980 θανάτους από Covid-19 μέχρι στιγμής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΣ.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ