Σάββας Χαλιαμπάλιας: Στις καλένδες του δήμου Θεσσαλονίκης και το αποτεφρωτήριο νεκρών

Υπέρ της κατασκευής αποτεφρωτηρίου νεκρών τάσσεται ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Αυτό επισήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή, στο Βεργίνα TV, σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αναπλάσεις, μελέτες, κατασκευές αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων ενώ εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο πριν λίγες μέρες.  

 «Ο δήμαρχος μας είχε αφήσει με την εντύπωση ότι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ένα αποτεφρωτήριο για τους ανθρώπους. Ακούσαμε όμως ότι το αποτεφρωτήριο θα είναι για τα ζώα αλλά και για τα οστά που προέρχονται από τα κοιμητήρια, χωρίς να υπάρχει στα σχέδια η κατασκευή ενός χώρου που προορίζεται για την καύση ανθρώπινων σορών. Αντί αυτού σχεδιάζουν να χτίσουν μια εκκλησία αξίας 800.000 ευρώ στα νέα κοιμητήρια. Δεν είμαι αντίθετος με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου αλλά ρωτάω ως  φορολογούμενος πολίτης, τι δουλειά έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης να δώσει τόσα χρήματα για μία εκκλησία στα νέα κοιμητήρια; Δεν έχουμε εκκλησίες;» ανέφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται αποτεφρωτήριο για τους ανθρώπους. Η επένδυση αυτή δεν μπόρεσε να γίνει επί δημαρχίας Μπουτάρη. Και ενώ ήταν στα προεκλογικά σχέδια και του σημερινού δημάρχου δεν βλέπουμε να γίνεται το αποτεφρωτήριο που περιμέναμε όπως αυτό που δημιούργησε ένας ιδιώτης  στην περιοχή της Ριτσώνας, κοντά στην Αθήνα. Έτσι θα είναι αναγκασμένοι κάποιοι συμπολίτες μας να ακολουθούν το δρόμο είτε για τη  Βουλγαρία είτε για τη Ριτσώνα» συμπλήρωσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι «το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι φιλόδοξο αλλά δεν εισέρχεται στην ουσία των πραγμάτων».

 Ακόμη ο γνωστός επιχειρηματίας σημείωσε ότι: «Αυτόν τον αέρα νεωτερισμού ο οποίος υποτίθεται ότι έπρεπε να πνεύσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν τον βλέπω. Δεν είμαι αντίθετος στο αποτεφρωτήριο ζώων και οστών, σαφώς και υπάρχει μία ανάγκη να γίνουν και το ένα και το άλλο. Να γίνει όμως και για τους ανθρώπους. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη χριστιανική παράδοση ταφής των νεκρών. Πρέπει να υπερασπιστούμε και όσους έχουν αυτήν την επιλογή. Γιατί τους στερείς αυτό το δικαίωμα ενώ προεκλογικά ήσουν υπέρ; Είμαστε στο 2019, δεν μπορεί να έχει όλος ο πλανήτης αποτεφρωτήρια και εμείς όχι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ