Σήμερα η κατάθεση των δυο βελτιωτικών προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ

Τα δυο κοινοπρακτικά σχήματα που επιδιώκουν την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ αναμένεται να υποβάλλουν σήμερα, Τετάρτη, τις βελτιωτικές προσφορές τους και το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Η κοινοπραξία της ιταλικής Snam με την βελγική Fluxys και την ισπανική Enagas, οι οποίες συμμετέχουν επίσης στην εταιρεία του αγωγού ΤΑP, και η κοινοπραξία της ισπανικής Reganosa με την ρουμανική Transgaz και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές στις 16 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με άτομα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, οι αρχικές προσφορές ξεπέρασαν κατά πολύ τα 400 εκ. ευρώ.
Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Την πρώτη φορά είχε επικρατήσει η αζέρικη Socar, προσφέροντας 400 εκ. ευρώ. Ομως, η πώληση δεν ολοκληρώθηκε στον απόηχο των απαιτήσεων της ΕΕ και των αλλαγών που ζήτησε η Αθήνα και οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν απο τους αζέρους.
Η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ ανοίγει τον δρόμο για τον διαγωνισμό αναφορικά με την πώληση του 50,1% των μετοχών του ΕΛΠΕ. Το Δημόσιο θα διαθέσει το 20% από το 35,48% που κατέχει και η Paneuropean Oil and Industrial Holdings του ομίλου Λάτση το 30,1% από 45.47% που ελέγχει.www.ert.gr

2018-04-11 09:19:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ