Σαλβίνι: Θα κάνουμε απογραφή των Ρομά

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απογραφή των Ρομά που ζουν στην Ιταλία, έκανε γνωστή τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε, Ματέο Σαλβίνι. Ο γραμματέας της Λέγκα ζήτησε από τους συνεργάτες στο υπουργείο του να του ετοιμάσουν «φάκελο για τους Ρομά», ώστε «να εξακριβωθεί πόσοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία».

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή, η οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, θα οδηγήσει σε συγκεκριμένη λήψη πρωτοβουλιών: «Οι αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής θα πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες. Δυστυχώς, όμως, τους Ιταλούς Ρομά πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ».
«Απαγορεύεται η απογραφή βάσει εθνότητας»
Η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας, απάντησαν στον υπουργό Εσωτερικών οι ιταλικές ενώσεις των Ρομά και Σίντι.
«Υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποιος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», προσθέτουν οι οργανώσεις.
Στην απάντηση αυτή υπενθυμίζεται ότι «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στην χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, και άρα, είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-18 17:51:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ