Σαλβίνι σε Ντράγκι: «Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας»

«Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας», απαντά στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο επαναλαμβάνει: «Δεν βγαίνουμε από το Ευρώ».ι Μάιο
Απευθυνόμενος στους Ιταλούς δημοσιογράφους, ο Ματέο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, μην μου κάνετε κάθε μέρα την ίδια ερώτηση».
Ο δε αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την μεριά του, τόνισε: «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι ξέρει ότι το πρόβλημα του σπρεντ δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό, αλλά με τον φόβο των αγορών ότι η Ιταλία μπορεί να βγει από το Ευρώ. Αυτό λύνεται εύκολα, από την στιγμή που στο κυβερνητικό μας συμβόλαιο με την Λέγκα γράψαμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ».
Ο Ιταλός υπουργός Εργασίας κάλεσε τις αγορές «να μην ανησυχούν» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης «θα παρουσιάσει την θέση της υπέρ της παραμονής εντός του ευρώ και της ΕΕ σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Καθησυχαστικός ο Ντράγκι για την κρίση στην Ιταλία – Προειδοποίηση για τους κινδύνους ενός Brexit χωρίς συμφωνίαwww.ert.gr

2018-10-25 19:19:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ