Σαμαράς για Σακελλαροπούλου: Δεν θα είμαι στην ψηφοφορία, δεν την γνωρίζω…

Σαμαράς για Σακελλαροπούλου: Δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία για την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε μία – βαρύνουσα για τα εσωκομματικά της ΝΔ – συνέντευξη στον “Φιλελεύθερο”.
Σαμαράς για Σακελλαροπούλου: Εκτός γραμμής ο πρώην πρωθυπουργός για το μέγιστο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αξίωμα για το οποίο είχε ακουστεί και το δικό του όνομα. Λέει στον “Φιλελεύθερο”: “Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κυρία Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου”.

Προσθέτει ακόμη: “Το ‘αξίωμα’ που με χωράει είναι να παραμένω ενεργός στην πολιτική, να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την παράταξή μου και τις αρχές μου – ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, σαν κι αυτές που έρχονται”, υπογραμμίζει, ενώ σε άλλη, σχετική ερώτηση σημειώνει: “Δεν υπάρχει κανένας ‘κακός λύκος’. Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις”. Προσθέτει δε ότι “απλώς κάποιοι αναζητούν… ‘κοκκινοσκουφίτσες’ για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης, αλλά δεν θα τους περάσει”.

“Δεν είναι δουλειά μου να βαθμολογώ υπουργούς”
Αιχμηρή και η αποτίμησή του για το μέχρι στιγμής έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αναφέρει πως δεν είναι δουλειά του να βαθμολογεί υπουργούς. Σχολιάζει δε πως “είμαι εδώ για να βοηθώ” και τονίζει πως “το στοίχημα θα κερδηθεί στην πράξη (…) όλοι ευχόμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδηθεί”.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, επίσης εκφράζει διαφωνία με την θέση του πρωθυπουργού. Αναφέρει: “Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε ‘συνυποσχετικό’ που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο… Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ είναι σωστό! Και με αυτό το μήνυμα προς την άλλη πλευρά πρέπει να συντονιστούμε όλοι. Όχι να το ‘νοθεύουμε’.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι “δεν περπατάει ούτε μέσα, ούτε έξω, ούτε στα Βαλκάνια, ούτε στην Ευρώπη”.

Για το προσφυγικό, λέει: “Δεν μασάω το λόγια μου: Προβλήματα υπάρχουν. Και θα είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν, αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες. Θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες ‘ροές’ αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή. Η κυβέρνηση ξέρει τι συμβαίνει, θέλει να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά υπήρξαν ήδη σοβαρές καθυστερήσεις. Και αγκυλώσεις ακόμα. Ελπίζω να ξεπεραστούν με το νέο υπουργείο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ