Σαουδική Αραβία: 48 εκτελέσεις το 2018 λέει το HRW

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) τόνισε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 ότι οι αρχές στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελέσει 48 ανθρώπους μέχρι στιγμής το 2018, οι μισοί εκ των οποίων καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών για εγκλήματα που δεν ήταν βίαια, κυρίως διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών.
Πολλοί ακόμη άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για ναρκωτικά αναμένουν να εκτελεστούν, πρόσθεσε η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο μήνα στο περιοδικό TIME, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος προβάλλει εικόνα μεταρρυθμιστή, είχε δηλώσει ότι σε ορισμένα πεδία, η νομοθεσία στη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να αλλάξει ώστε να επιβάλλονται ποινές ισόβιας κάθειρξης αντί της θανατικής ποινής.
«Εργαζόμαστε επί δύο χρόνια, με την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, για να καταρτιστούν νέοι νόμοι. Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος, ίσως λίγο περισσότερο, για να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά», είχε πει ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Τάιμ.
Η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του τμήματος της HRW που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, σημείωσε ότι για να «περιοριστούν οι εκτελέσεις για ναρκωτικά» θα χρειαστούν «βελτιώσεις στο σύστημα δικαιοσύνης, που δεν προσφέρει εγγυήσεις για δίκαιες δίκες».
Οι αρχές του σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας έχουν εκτελέσει περίπου 600 θανατοποινίτες από τις αρχές του 2014, οι 200 εκ των οποίων είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, σημείωσε η ΜΚΟ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-26 07:20:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ