Σε άλλες 10 πόλεις οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. με ποδήλατα (video)

Με 64 καινούργια ηλεκτροκίνητα και συμβατικά ποδήλατα ενισχύεται ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο μέτρο που απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τις τοπικές κοινωνίες καθώς και από τους ξένους επισκέπτες, στα δυόμισι χρόνια της εφαρμογής του.

Ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα ξεκίνησε πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς στην Αθήνα. Το 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ το 2017 στην πόλη της Κατερίνης.
Με την νέα ρύθμιση ο θεσμός επεκτείνεται σε άλλες 10 περιοχές και συγκεκριμένα σε Ύδρα, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λευκάδα και Τρίκαλα και πλέον καλύπτει συνολικά 17 περιοχές της χώρας μας.
Οι αστυνομικοί ποδηλάτες του Τμήματος της Τουριστικής Αστυνομίας Αθηνών, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τουριστικές περιοχές της πρωτεύουσας, θα φορούν ειδικού τύπου στολή, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβαwww.ert.gr

2018-05-12 15:18:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ