Σε αραβικά χέρια (και) η Νούκαστλ

Αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νιούκαστλ, με τον Μάικ Άσλεϊ να αποχωρεί από τους «ανθρακωρύχους» ύστερα από 14 χρόνια.

Η Premier League ανακοίνωσε και ο σύλλογος ενημέρωσε για την έγκριση μεταβίβασης του 100% των μετοχών στο νεαρό Άραβα πρίγκιπα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν και τον Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν. 

Η διαπραγμάτευση, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και 18 μήνες, ξεκλειδώθηκε οριστικά με την επίλυση των διαφορών μεταξύ Αραβίας και beIN Sports, που είχαν οδηγήσει τη διεθνή κοινότητα να κατηγορήσει τη χώρα για βοήθεια και υποστήριξη της ψηφιακής πειρατείας.

Η συμφωνία θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρθηκε από την αγγλική ιστοσελίδα Goal.com, το σαουδαραβικό ταμείο διαθέτει καθαρό πλούτο άνω των 430 δισεκατομμυρίων ευρώ, 13 φορές μεγαλύτερο από τον ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχη Μανσούρ και 50 φορές από τον Νάσερ Αλ-Κελαΐφι, πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων είναι το κυρίαρχο επενδυτικό ταμείο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και ανήκει στον Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, που εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες ως πιθανός ενδιαφερόμενος για την αγορά της Ίντερ.