Σε δόσεις οι εισφορές Μαΐου-«ΕΡΓΑΝΗ»: Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων (video)

Το πάγωμα των προσλήψεων εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό καταδεικνύεται από τις εκθέσεις του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κρίσης της πανδημίας. Θετικό μεν το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων το πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο μόλις 43.394 είναι οι νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργήθηκαν, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν δημιουργηθεί 296.466 νέες θέσεις, δηλαδή φέτος υπάρχει «έλλειμμα» 253.072 θέσεων εργασίας συγκριτικά με το 2019 καθώς πάγωσαν οι προσλήψεις εποχικών του τουρισμού για Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Σε επίπεδο μήνα, τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 37.568 νέες θέσεις απασχόλησης, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα ανέρχονταν σε 31.407.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός θα ενισχύσουν την εθνική προσπάθεια στήριξης της αγοράς εργασίας και το επόμενο δύσκολο διάστημα» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

Διευκόλυνση στην καταβολή των εισφορών Μαίου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Με απόφασή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση οι εισφορές θα καταβληθούν σε 4 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Η πρώτη δόση θα είναι στις 31 Οκτωβρίου.

«Το θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για τον μήνα Ιούνιο του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με επιπλέον 37.568 θέσεις εργασίας δείχνει ότι οι πολιτικές μας είναι στον σωστό δρόμο, αλλά χρειάζονται πολλές και συνεχείς προσπάθειες ακόμα», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του και σημειώνει: ««Τα νέα συμπληρωματικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, αποσκοπούν:

Στην ταυτόχρονη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Η ενίσχυση του μηχανισμού επιστρεπτέας προκαταβολής, η επέκταση της κάλυψης του 60% των εργοδοτικών εισφορών στον μη δεδουλευμένο χρόνο του εργαζομένου για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, η ανάληψη εκ μέρους της πολιτείας των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών στις τουριστικές επιχειρήσεις για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η περαιτέρω επέκταση αναστολών συμβάσεων εργαζομένων, είναι μέτρα που θα ενισχύσουν με αποτελεσματικό τρόπο την εθνική προσπάθεια για στήριξη της αγοράς εργασίας και το επόμενο δύσκολο διάστημα».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου
Σχετική είδηση:Παράταση εγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ έως τις 8 Ιουλίου

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ