Σε εξέλιξη η επιχείρηση μετάβασης των μεταναστών του Aquarius στην Ισπανία

Οι 629 μετανάστες από την Αφρική θα μεταφερθούν στην Ισπανία και με άλλα ιταλικά πλοία.  Οι μετανάστες επιβαίνουν μεχρι στιγμής στο πλοίο Aquarius, που είχε ακινητοποιηθεί μεταξύ της Μάλτας και της ΙταλίαςΚαι οι δύο χώρες  αρνήθηκαν να δεχθούν το σκάφος στα λιμάνια τους. Στην Ιταλία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας  για την απόφαση της κυβέρνησης.
«Προμήθειες θα παραδοθούν στο Aquarius  από ιταλικό πλοίο», ανακοίνωσε η οργάνωση στο Twitter. Το κέντρο συντονισμού στην Ρώμη «σχεδιάζει να μεταφέρει αργότερα τους διασωθέντες σε ιταλικά πλοία και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς την Ισπανία», διευκρίνισε η SOS Méditerranée.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι διασωθέντες που βρίσκονται στο πλοίο δεν θέλουν να μεταβούν στην Ισπανία.
Μέλη του πληρώματος του Ακουάριους τονίζουν ότι το ταξίδι θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες και ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.
Η ιταλική κυβέρνηση επανέλαβε ότι στο πλοίο που ναυλώνει η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranèe δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανένα λιμάνι της χώρας.
Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε δήλωσε μάλιστα διατεθειμένη να στείλει ταχύπλοα για να συνοδεύσουν το Ακουάριους μέχρι το λιμάνι της Βαλένθιας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-12 12:14:06

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ