Σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης από την Αστυνομία

Μηχανήματα και κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνιο και γυαλί έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσίες, κατασκηνώσεις και σχολές της Αστυνομίας, στο πλαίσιο προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που αποτελεί σκέψη και όραμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Σύντομα στο πρόγραμμα θα ενταχθούν η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.
H Αστυνομία είναι ο πρώτος Οργανισμός του Δημοσίου που εφαρμόζει τον πρόσφατο νόμο για την ανακύκλωση συσκευασιών στον δημόσιο τομέα.
Η παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικά από την αστυνομία σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έγινε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν σκέψη και όραμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και έχει ξεκινήσει σε 14 υπηρεσίες της Αττικής και σε μία στη Θεσσαλονίκη με προοπτική να επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί 180 κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνιο και γυαλί αρχής γενομένης από τις παιδικές κατασκηνώσεις της Αστυνομίας. Για κάθε συσκευασία η Αστυνομία θα λαμβάνει ανταποδοτικά τρία λεπτά και το ποσό που θα προκύπτει από την ανταποδοτική ανακύκλωση θα κατατίθεται στον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-12 16:21:08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ