Σε καραντίνα δύο πόλεις του Καζακστάν εξαιτίας του κορονοϊού – ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση του Καζακστάν έθεσε από χθες σε καραντίνα δύο βιομηχανικές πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού, ενισχύοντας τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Πρόκειται για τις πόλεις Κοκσετάου και Στεπανογκόρσκ, για τις οποίες ορίσθηκε μία περιμετρική ζώνη αποκλεισμού για την καραντίνα, ενώ δημιουργήθηκαν σημεία εισόδου και εξόδου στα οποία πραγματοποιούνται οι αναγκαίοι έλεγχοι.

«Στις πόλεις μπορούν να μπουν μόνο ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων… Από τις 22.00 έως τις 06.00 το πρωί απαγορεύονται οι μετακινήσεις κατοίκων και οχημάτων στην επικράτεια των πόλεων Κοκσετάου και Στεπανογκόρσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του επικεφαλής υγειονομικού γιατρού της περιοχής Ακμολίνσκαγια.

Σε όλη την επικράτεια της περιοχής απαγορεύεται η διοργάνωση θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ κλείνουν κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφοι, θέατρα και εκθέσεις και αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία, οι ιατρικές εξετάσεις και οι προληπτικές εξετάσεις.

Το Καζακστάν, το οποίο συνορεύει με την Κίνα και την Ρωσία, επιχειρεί να περιορίσει την διασπορά του κορονοϊου μετά την άρση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που είχε επιβληθεί στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Καζακστάν έχουν καταγραφεί 30.486 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίον 11.721 είναι ασυμπτωματικοί. Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό 134 άνθρωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ