Σε καραντίνα πετρελαιοφόρο στο λιμάνι της Αμβέρσας – Κρούσματα κορονοϊού στο μισό πλήρωμά του

Σε καραντίνα μπήκε το δεξαμενόπλοιο Minerva Oceania με σημαία Μάλτας στο βελγικό λιμάνι της Αμβέρσα,  καθώς πάνω από τα μισά από τα μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν θετικά στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης του λιμένα.

Το Minerva Oceania παραμένει στον προβλήτα Leopold του λιμανιού καθώς 15 από τα 26 μέλη του πληρώματός του βρέθηκαν θετικά σε τεστ που διενεργήθηκε για τον κορονοϊό. Η καραντίνα θα ισχύσει τουλάχιστον έως τις 4 Ιουλίου.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύονται, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν εντός του πλοίου, με όσους έχουν προσβληθεί από την COVID-19 να βρίσκονται απομονωμένοι σε ξεχωριστές καμπίνες. Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πότε το πλοίο έφθασε στην Αμβέρσα ή από πού ήρθε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο MarineTraffic, το πετρελαιοφόρο έφθασε στην Αμβέρσα στις 19 Ιουνίου ύστερα από ταξίδι ενός μήνα από το Ρας Λαφάν στο Κατάρ.

Το λιμάνι της Αμβέρσας, όπου εργάζονται περίπου 60.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση με τις φλαμανδικές υγειονομικές αρχές στις 4 Ιουλίου.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ένα ακόμα πλοίο τέθηκε σε καραντίνα στο λιμάνι τον Απρίλιο, ύστερα από κρούσματα που εντοπίστηκαν στο πλήρωμα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ