Σε κρίσιμο σημείο οι συζητήσεις για την πώληση της Άκτωρ: Πιθανή η υπογραφή προσυμφώνου

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις για πιθανή συμφωνία εξαγοράς της θυγατρικής της Ελλάκτωρ, Άκτωρ, από τον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Wade Adams και εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Κούτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια αρχική συμφωνία και στην υπογραφή προσυμφώνου που θα οδηγήσει σε συντεταγμένες διαπραγματεύσεις λίγων εβδομάδων για την υπογραφή, εκτός απρόοπτου ή εν τέλει διαφωνίας, της τελικής σύμβασης πώλησης της κατασκευαστικής εταιρείας.

Το προσύμφωνο θα προχωρήσει εφόσον ο κυπριακός κατασκευαστικός όμιλος και ο κ. Κούτρας δώσουν, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τις αναγκαίες εξασφαλίσεις στους μετόχους της Ελλάκτωρ, την ολλανδική Reggeborgh Invest BV και τη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη, ότι έχουν τη δυνατότητα καταβολής του συμφωνηθέντος τιμήματος που, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, κινείται στην περιοχή των 140 εκατ. ευρώ.

Καθώς οι συζητήσεις έχουν διαρρεύσει αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την Ελλάκτωρ μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2022 ολοκληρώθηκε η πώληση του 75% των ΑΠΕ της Ελλάκτωρ στην Motor Oil. Έπειτα από την πώληση και της Άκτωρ ο άλλοτε πρώτος σε έσοδα κατασκευαστικός όμιλος θα μείνει με τις παραχωρήσεις και τους κλάδους των ακινήτων και της διαχείρισης των απορριμμάτων.