ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΑΣ


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσαν συμμετοχή στο διπλωματικό φόρουμ (Antalya Diplomacy Forum) που διοργανώνει η Τουρκία στην Αττάλεια το τριήμερο 18-20 Ιουνίου!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο συνέδριο που έχει τη σφραγίδα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το οποίο θα ανοίξει με χαιρετισμό ο ίδιος ο… γιαλαντζί σουλτάνος. Αν κρίνουμε από τη σοβαρότητα των συμμετεχόντων, πρόκειται μάλλον για μια θερινή σύναξη γραφικοτήτων.Όμως, το πράγμα αλλάζει όταν διαβάζει κανείς ότι πρώτος και καλύτερος έχει προσκληθεί ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, με τον βαρύγδουπο τίτλο -που επιδιώκει να κατοχυρώσει διεθνώς ο Ερντογάν με τη βοήθεια των Άγγλων- «πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!Eκπρόσωποι βαλκανικών χωρών και περιοχών άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος
Μεταξύ των προσκεκλημένων βλέπει, βέβαια, κάποιος φιλύποπτος εκπροσώπους βαλκανικών χωρών (παρών και ο Σκοπιανός Πρόεδρος) και περιοχών άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος (Μαυροβούνιο και Κόσοβο), συν το απαραίτητο ενεργούμενο της Άγκυρας, όπως τον αποκαλούν στη χώρα του, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, έναν απίθανο τύπο ονόματι Χουσρέβ Εμίν, που εκπροσωπεί -λέει- την «Ένωση Μακεδονικών Οργανώσεων της Τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών», κάποιον που δηλώνει «εθνικός ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας», καθώς και κάτι ανθυπομέτριες δευτεράντζες που δηλώνουν υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δείχνει σαφώς ότι αντιμετωπίζει την τουρκική διπλωματική εμποροπανήγυρη με εμφανώς χαμηλής ποιότητας διαβάθμιση.

«Θέλουμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στον κόσμο και το όραμα για το μέλλον», εξηγεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάτι που φαίνεται αβέβαιο από τη σύνθεση των προσκεκλημένων. Μέχρι στιγμής, όπως διατείνεται, «υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 12 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων και βλέπουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Συμμετέχουν μέχρι στιγμής 43 υπουργοί και μεγάλος αριθμός πρώην αρχηγών κρατών και πρώην υπουργών. Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, μεγάλος αριθμός διανοουμένων, φοιτητές, καθηγητές».