Σημαντικές συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός θα έχει μεταξύ άλλων και συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου.

Τ.Μέι: Η επίσκεψη Τσίπρα «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς»

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
-Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στις 16:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.
Στις 18:00 (τοπική ώρα), θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.
–Την Τρίτη στις 9:00 (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το City του Λονδίνου.
Ενόψει της επίσκεψης και των επαφών που θα υπάρξουν και με επενδυτές, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος (θα βρίσκεται στην βρετανική πρωτεύουσα, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου της ΓΓ του Πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας) δήλωνε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η απόφαση του Eurogroup είναι για μας «διαβατήριο» για να πούμε στους επενδυτές τι θέλουμε να πετύχουμε την επόμενη μέρα».
Σημείωσε επίσης πως «κύριο μέλημά μας στο εξής πρέπει να είναι το πώς θα πείσουμε τους ξένους επενδυτές να έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να πετύχουμε το διπλό στόχο, ανάπτυξη και απασχόληση. Θέλουμε να δείξουμε τα πολλά επιτεύγματα της περιόδου, όπως και να περιγράψουμε πώς βλέπουμε το μέλλον».
Στις 16:00 (τοπική ώρα) ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.
Ενόψει της συνάντησης στη Downing Street, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωνε τους «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, για να τονίσει ότι αυτή η φιλία «σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ».
Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τουρισμό, τόνισε επίσης της συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή της.
Στη συνέχεια, στις 18:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
-Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 14:15 (τοπική ώρα) στο London Business School.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Αλ.Τσίπρας: Ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό – Η ελληνική πρόταση (video)www.ert.gr

2018-06-25 06:27:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ