Σημαντική συμμαχία για την προστασία των παιδιών στο ίντερνετ – ΚΟΣΜΟΣ

Με την AMBER Alert Europe ένωσε και επίσημα τις δυνάμεις του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, με την συνεργασία αυτή να έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη καμπάνια πρόληψης #DontBeAnEasyCatch στην οποία συμμετείχαν από κοινού και είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών και ειδικότερα των εφήβων, σχετικά με την διαδικτυακή αποπλάνηση.

«Η ευαισθητοποίηση για τη διαδικτυακή αποπλάνηση εξακολουθεί να απουσιάζει. Η ενημέρωση συνήθως εστιάζει στους κινδύνους του πραγματικού κόσμου, ενώ τα παιδιά θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να διατρέχουν κίνδυνο και από την ασφάλεια του σπιτιού τους, όταν συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες.

Επιπλέον, δεν διαθέτουν όλα τα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να μείνουν ασφαλή στο διαδίκτυο. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας να δημιουργηθούν ισχυρές συμμαχίες με οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα», ανέφερε ο Frank Hoen, πρόεδρος και ιδρυτής της AMBER Alert Europe.

«Μετά την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας στην εκστρατεία πρόληψης #DontBeAnEasyCatch, μια επίσημη συνεργασία ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και προσβλέπουμε σε κοινές δράσεις για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Hoen.

Από την πλευρά της η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κ. Παρασκευή Φραγκοπούλου, υπογράμμισε ότι «στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, τα παιδιά συνδέονται μεταξύ τους μέσω των προσωπικών τους συσκευών και των κοινωνικών δικτύων.

Ως εκ τούτου, είναι κύρια προτεραιότητά μας να τα εκπαιδεύσουμε για το πώς να κάνουν ασφαλέστερες επιλογές στο διαδίκτυο σχετικά με το ποιους εμπιστεύονται και ποιο περιεχόμενο μοιράζονται.

Η συνεργασία μας με την AMBER Alert Europe έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών ώστε να προστατευθούν, ειδικά με την σημαντική αύξηση των περιστατικών διαδικτυακής αποπλάνησης τον τελευταίο καιρό».

Η AMBER Alert Europe είναι ένας οργανισμός που συμβάλλει δυναμικά στη διάσωση αγνοούμενων παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, συνδέοντας εκπροσώπους επιβολής του νόμου με άλλους εμπειρογνώμονες και με το ευρύ κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η AMBER Alert Europe πιστεύει ότι κάθε εξαφάνιση παιδιού είναι υψίστης σημασίας και στοχεύει στο να εκλείψει το φαινόμενο αυτό στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ