Σημαντική ψηφοφορία για το Brexit-Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αντιμέτωπη με μία αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, με τους βουλευτές που θέλουν μια «ουσιαστική ψηφοφορία» για μια τελική συμφωνία για το Brexit καθώς και να καθοριστεί η «κατεύθυνση» της κυβέρνησης εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία. Παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Phillip Lee.
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Phillip Lee, προκειμένου να μπορέσει να ψηφίσει κατά της κυβέρνησής του, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσει στο βρετανικό κοινοβούλιο η κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία για μία σειρά τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο «μαμούθ» οι οποίες έχουν ήδη υπερ-ψηφιστεί από τη Βουλή των Λόρδων.
Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση της Ε.Ε. καθώς και η κρίσιμη επικύρωση της τελικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Ηνωμένου Βασιλείου.
Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής, ώστε να εξουδετερώσει ανταρσία σε μία ψηφοφορία που μπορεί να καθορίσει το μέλλον του Brexit της προσωπικής της σταδιοδρομίας αλλά και της κυβέρνησης η οποία κρέμεται από μία κλωστή.
Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αντιστραφεί η απόφαση για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανεξάρτητα από την έκβαση των συνομιλιών για το διαζύγιο από την ΕΕ.
«Ανεξάρτητα από το τι θα κάνουμε, δεν πρόκειται να το αντιστρέψουμε αυτό (την απόφαση για αποχώρηση από την ΕΕ)», δήλωσε ο Ντέιβιντ στο ραδιόφωνο του BBC. «Μια ουσιαστική ψηφοφορία δεν συνιστά τη δυνατότητα αντιστροφής της απόφασης του δημοψηφίσματος».
Ερωτηθείς εάν η Μέι θα ηγηθεί των συντηρητικών στις επόμενες εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ντέιβις δήλωσε «Αυτό πιστεύω… στην πραγματικότητα, αυτό ελπίζω».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuterswww.ert.gr

2018-06-12 12:20:31

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ