«Σινεμά στο νερό» στο Παρίσι στην εποχή του κορονοϊού – ΚΟΣΜΟΣ

Σε πλαζ μεταμορφώνονται κάθε καλοκαίρι τμήματα της όχθης του Σηκουάνα, στο Παρίσι, προσφέροντας στους κατοίκους και τους τουρίστες μια πινελιά καλοκαιριού.

Οι τεχνητές παραλίες στις όχθες του Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού και στο Μπασάν ντε λα Βιλέτ, μια τεχνητή λίμνη στα βορειοανατολικά περίχωρα της πόλης, αποτελούν πόλο έλξης για τα πλήθη, από τότε που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του δημάρχου του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ το 2002.

Φέτος, οι «Paris Plages» φέρνουν και νέες «παροχές» στους επισκέπτες, σύμφωνες με την αλλόκοτη εποχή του κορονοϊού που ζούμε.

Αφενός πολλοί από τους «λουόμενους» κάνουν τεστ για Sars-CoV2, καθώς στα τμήματα του ποταμού που μετατρέπονται σε παραλίες λειτουργούν φέτος εργαστήρια για τη διεξαγωγή των σχετικών εξετάσεων. Έτσι, κατά μήκος τώρα των οχθών του ποταμού, ιατρικές ομάδες θα βρίσκονται εκεί έως τα τέλη Αυγούστου υποβάλλοντας όσους επιθυμούν σε διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορονοϊό, με τη δυνατότητα διεξαγωγής 150-200 τεστ την ημέρα.

Αφετέρου, διοργανώνεται το «Le Cinema Sur L’Eau», δηλαδή το «Σινεμά στο Νερό», κατά το οποίο προβάλλονται ταινίες τις οποίες οι πολίτες παρακολουθούν είτε από αναπαυτικές καρέκλες παραλίας, στις όχθες, είτε από πλωτά, μέσα στον Σηκουάνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ