Σκανδαλίδης: Aν έρθει μια συνολική λύση για το Σκοπιανό, θα συναντήσει την αποδοχή μας (audio)

Εξακολουθεί να παραμένει πολύ δύσκολο το θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού ζητήματος γιατί είναι δύσκολο να έρθει μια συνολική λύση προς όφελός μας. Εμείς επιμένουμε στη θέση που είχαμε διατυπώσει από την αρχή. Δηλαδή, αν έρθει μια συνολική λύση για το θέμα θα συναντήσει την αποδοχή μας, όπως μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, τη συνταγματική αναθεώρηση και την κατάργηση κάθε αλυτρωτισμού, δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπλατατζή.

Η τελική πρόταση που θα έρθει στη Βουλή αν διασφαλίζει όλα αυτά, θα είμαστε θετικοί, αλλά το βλέπω δύσκολο, επανέλαβε ο κος Σκανδαλίδης. Ερωτηθείς για το αν έρχονται πολιτικές εξελίξεις στη χώρα λόγω των τόσων πολλών ανοικτών θεμάτων ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι ο χρόνος των εκλογών δεν εξαρτάται μόνο από τις αποφάσεις του ιδίου του πρωθυπουργού, εξαρτάται -όπως είπε- από γεγονότα που αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να πάρει απόφαση για έκτακτες εκλογές.
Ερωτηθείς για την κατάτμηση της Β΄Αθήνας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι είναι υπέρ αυτής και σημείωσε ότι παρουσιάσαμε μια συνολική πρόταση στην συνάντηση με τον κο Σκουρλέτη και σε αυτή επιμένουμε. Η κατάτμηση της Β Άθήνας όπως την προτείνει η κυβέρνηση είναι μια λογική κατάτμηση ως προς του δήμους και τα όρια που έχει θέσει, πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για το αν στις επερχόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα συνεργαστεί με τη ΝΔ που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι πρώτο κόμμα, ο κος Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι το ΚΙΝ ΑΛ έχει αυτόνομη πορεία δεν αρνείται να πάρει θέση ευθύνης, δεν είπαμε ότι θα συνεργαστούμε με τον έναν ή τον άλλον, αν έρθει η δική μας σειρά θα επιχειρήσουμε να επιβάλλουμε την δική μας γραμμή, τη γραμμή της εθνικής συνεννόησης. Στο πρόγραμμά μας θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, τόνισε ο κος Σκανδαλίδης.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-05-29 12:48:39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ