Σκληρή ανακοίνωση της ΑΕΚ κατά του Παναθηναϊκού: «Είστε υποτελείς»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω της οποίας καταφέρεται εναντίον του Παναθηναϊκού τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Εμείς πρώτοι ταχθήκαμε υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών. Ναι, λοιπόν, είναι απαίτησή μας να έχουμε καλούς ξένους διαιτητές, αλλά όχι και μεθυσμένους!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Tο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ικανούς και ακέραιους ανθρώπους, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις ομάδες. Έχει ανάγκη από πρόσωπα που τιμούν τα παντελόνια τους, που σέβονται το λόγο τους και τους εαυτούς τους. Το πρώτο -και παντοτινό- μέλημα της ΑΕΚ ήταν και παραμένει να γίνουν τομές ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος από στημένους και υποκριτές, από ελεγχόμενες διοικητικές αρχές στην ΕΠΟ, από Γκιρτζίκηδες, Σαρρήδες και λοιπές γκρανκάσες.

Εμείς πρώτοι ταχθήκαμε υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών, εμείς τολμήσαμε απέναντι στη σαπίλα και στη βαθιά ριζωμένη νοθεία του εγχώριου ποδοσφαίρου, ώστε όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, να αγωνίζονται επί ίσοις όροις για τον τίτλο. Ναι, λοιπόν, είναι απαίτησή μας να έχουμε καλούς ξένους διαιτητές, αλλά όχι και μεθυσμένους! Ο καθ’ όλα άξιος φέτος διεκδικητής του τίτλου Παναθηναϊκός, ωστόσο, ένας μεγάλος σύλλογος χαμένος στο πουθενά και για χρόνια κι εγκλωβισμένος σε ατελείωτες εσωτερικές ίντριγκες, σήμερα, αλήθεια, πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει που ενστερνίζεται και ακολουθεί τις μεθόδους εκείνου που τον καταδίκασε σε μόνιμο ρόλο κομπάρσου;

Μην μας πουλάτε εσείς ηθικολογία, είναι τρομακτικά εξευτελιστικό το πόσο εύκολα ξεχνάτε: ότι σας έπαιζαν 100-0 όταν προσπαθούσατε να βρείτε το δίκιο σας με αστεία tweets και το γελοίο περιοδικό «Παράγκα και Όραμα», το οποίο εν τέλει σας οδήγησε σε ταπείνωση. Ξεχνάτε ότι σας έκλεισαν μέσα σε ασανσέρ και σας απειλούσαν. Ξεχνάτε τα μπουγέλα και τα γιαούρτια που σας έριχναν σε ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Ξεχνάτε όλα όσα σας έκαναν, διότι το να αγαπηθείτε σήμερα με τον αιώνιο δεύτερο εαυτό σας, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να σηκώσετε κεφάλι, προτού το σκύψετε ξανά ώστε να γίνει ο σβέρκος σας και πάλι ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Σε ποιους κουνάτε το δάχτυλο σήμερα; Σε εμάς που έχουμε πρωτοστατήσει ώστε κι εσείς να διεκδικείτε τον τίτλο;

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είστε υποτελείς, διπρόσωποι, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε μπέσα και ειλικρίνεια. Μην μας προκαλείτε περισσότερο, μην μας εγκαλείτε επειδή έχουμε συμβάλλει ώστε να είστε ισότιμοι διεκδικητές, αντί να μας λέτε ευχαριστώ γι’ αυτό. Έχετε καθοδηγήσει ένα τσούρμο σφουγγοκωλάριους στον Τύπο προκειμένου να παπαγαλίζουν το παραμύθι σας, την ώρα που εσείς πουλάτε την ψυχή και τα ιδανικά σας στον Διάβολο για έναν τίτλο. Κι αν το επιθυμείτε, θα επανέλθουμε…»