Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Χαρούν

Θρήνος στον παγκόσμιο κλασικό αθλητισμό, καθώς όπως έγινε γνωστό την Κυριακή σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο 24χρονος δρομές από το Κατάρ, Αμπνταλελάχ Χαρούν.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο νεαρό αθλητή, σε μία περίοδο που «κυνηγούσε» την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως είναι λογικό η τραγική είδηση σόκαρε τον παγκόσμιο στίβο. Ο 24χρονος με ειδίκευση τα 400 μέτρα άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το Σάββατο (26/06), όπως μετέδωσαν τα αραβικά ΜΜΕ.

Το 2017 ο Χαρούν είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ αυτή την περιόδο έκανε αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε προκειμένου να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ήταν ο εθνικός ρέκορντμαν της απόστασης με χρόνο 44.07 και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε προλάβει να προσθέσει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις, όπως η νίκη του στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα του 2015 και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2016.