Σολτς: Ευκαιρία για καλές αποφάσεις χρέος και μεταμνημονική περίοδος

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, πιστεύει πως  «Έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση», στο τέλος Ιουνίου, για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο μεταμνημονιακής περιόδου, συμφωνά με δήλωση του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σημείωσε  ότι, περιμένει τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα  δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να προσδιορίσουν πώς θα τελειώσει με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον και πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται, δήλωσε ο Όλαφ Σόλτς, απαντώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ.Σόλτς δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα (των συζητήσεων). Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μία καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ, ο κ.Σόλτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις», επιβεβαιώνοντας; έτσι τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα πηγαίνει καλά. Βλέπουμε σημαντική πρόοδο στη χώρα, η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερη από ό,τι θα περίμενε κανείς πριν δυο-τρία χρόνια. Το βλέπουμε όλοι».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-05 10:55:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ