Σούνιο: Η 2η Υπουργική Συνάντηση των ΥΠΕΞ «Visegrad-Balkan 4 plus»

0
20

Για το μέλλον της Ε.Ε. και τον ρόλο που θα ήθελαν να διαδραματίσουν στη χάραξή του, συναντώνται σήμερα στο Σούνιο οι υπουργοί Εξωτερικών οκτώ χωρών του Βίσενγκραντ και των Βαλκανίων. Η Υπουργική Συνάντηση είναι μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν και διεκπεραιώνουν από κοινού οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ουγγαρίας, Νίκος Κοτζιάς και Πέτερ Σγιάρτο.
Στο Σούνιο, θα βρεθούν ως παρατηρητές και οι υπουργοί Εξωτερικών υποψηφίων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε, (Αλβανίας, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου, Βοσνίας- Ερζεγοβίνης) καθώς και της Σλοβενίας και της Κύπρου.
Οι «8» υπουργοί Εξωτερικών -των 4 χωρών/μελών της ΕΕ του Βίσεγκραντ (Ουγγαρίας Πολωνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας) και των 4 βαλκανικών χωρών/μελών της ΕΕ, (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας)-, στη 2η Υπουργική Συνάντηση «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus» επικεντρώνονται στο μέλλον της ΕΕ με νέες προσεγγίσεις και με τη συμμετοχή Ελλήνων βουλευτών και έγκριτων επιστημόνων.
Η Υπουργική Συνάντηση, βάσει του προγράμματος, θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί με την εναρκτήρια ομιλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και τις παρεμβάσεις των συμμετεχόντων ομολόγων του.
Ο δεύτερος κύκλος εργασιών, ο οποίος θα αρχίσει μετά το γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ, στις 15:30, θα εστιάσει στο θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ. Από τις 16.30 μέχρι τις 18.30, στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου εργασιών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν το μείζον θέμα της Ενέργειας.
Η 1η Υπουργική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή των «8» και ορισμένων παρατηρητών από τα δυτικά Βαλκάνια.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-11 05:44:44

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ