Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: ”Το Ελληνικό ΛΣ παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα”
Ξεπερνούν τα όρια οι Τούρκοι, οι οποίοι λίγο πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, θέλουν να δείξουν πως η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο! Επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σε σκάφος του Λιμενικού, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Λέσβου, όταν το πρώτο παρενόχλησε το σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.” Οι Τούρκοι όμως, προσπαθούν να γυρίσουν ”τούμπα” το ζήτημα και με έναν προκλητικό χάρτη, ”γκριζάρουν” το Αιγαίο.Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Ακτοφυλακής, ελληνικό περιπολικό σκάφος παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φθάνοντας μέχρι το Αϊβαλί και ώθησε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών προς τις ακτές μας.

Η ελληνική ακτοφυλακή δεν απάντησε σε ραδιοφωνικές κλήσεις, καθώς τους ζητήσαμε να απομακρυνθούν από την περιοχή”, αναφέρουν οι Τούρκοι.