Στήριξη συνδικάτων προς τους εργαζόμενους στην COSCO


Με την απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 6/6 να βρίσκεται στην τελική ευθεία, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις στήριξης των εργαζομένων που διεκδικούν υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και αντιμετώπιση – επίλυση σειράς εργασιακών θεμάτων.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, σε κοινή ανακοίνωσή τους «καλούν τους ναυτεργάτες , τους εργαζόμενους να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους την Τετάρτη 6 Ιούνη στην 24ωρη απεργία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, που αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.
Η έμπρακτη αλληλεγγύη με την μαζική συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO είναι η απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης και υπονόμευσης, που θέλουν να επιβάλλουν για άλλη μια φορά εργοδοσία και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Ένας για όλους και όλοι για έναν, ενάντια στα εργασιακά γκέτο του κεφαλαίου και των εκπροσώπων που επιδιώκουν την συντριβή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους, στον απεργιακό αγώνα των λιμενεργατών την Τετάρτη 6 Ιούνη».
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM, ¨οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «στέκεται αλληλέγγυα στους απεργούς εργαζόμενους της COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι διεκδικούν υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σταθερή και μόνιμη εργασία , ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και ένταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η Διοίκηση της COSCO και οι εργολάβοι της, κινητοποιήθηκαν για να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με στόχο το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Καταγγέλλουμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της COSCO Καταγγέλλουμε την υπονόμευση και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων λιμενεργατών».
Σχετική είδηση: 24ωρη απεργία στην COSCO την Τετάρτη 6 Ιουνίου για υπογραφή ΣΣΕwww.ert.gr

2018-06-05 18:24:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ