Σταϊκούρας: Καθαρή έξοδος της χώρας από τα μνημόνια δεν θα υπάρξει (audio)

0
18

Ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας,σχολιάζοντας την χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, ανέφερε στον σταθμό μας και σε συνέντευξή του στον Αλφόνσο Βιτάλη ότι η Ελλάδα ολοκληρώνει το πρόγραμμά της το καλοκαίρι, τελειώνει η χρηματοδότησή της μέσα από τα προγράμματα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ολοκληρωθεί με επιτυχία η 4η αξιολόγηση, ότι η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2018 υπό όρους και προϋποθέσεις και το πιο σημαντικό -όπως είπε- ότι, η χώρα θα μπει σε ένα πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.

Στην Ελλάδα θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας τα επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα των δημοσιονομικών στόχων και πλεονασμάτων, είναι τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση όπως μείωση συντάξεων και αφορολόγητου για μετά το 2018 και τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στο τρίτο μνημόνιο, πρόσθεσε. Η χώρα θα μπει σε πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας και είναι για χώρες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες κινδύνου για την ΕΕ και μπορεί σε μέλλοντα χρόνο να ζητηθούν νέα μέτρα, ή να σχεδιαστεί νέο πρόγραμμα προσαρμογής, πρόσθεσε. Η χώρα θα βρεθεί με ενισχυμένη εποπτεία χωρίς χρηματοδότηση μετά το καλοκαίρι του 2018, τόνισε.
Αναφερόμενος στο θέμα της αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Ανδριανούπολης ο κος Σταϊκούρας υποστήριξε ότι, ως ΝΔ δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού. Καλές οι δηλώσεις στήριξης από Ευρωπαίους αξιωματούχους, θέλουμε όμως ακόμη μεγαλύτερη στήριξη και ένταση των προσπαθειών, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία που παρανόμως κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία, κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα/Επιμέλεια:Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-04-28 12:08:25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ