Στα δύο τρισ. δολάρια η αξία της Apple

0
52

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε αξία δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματιστήριο. Όπως αναφέρει το BBC, η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μόλις δύο χρόνια αφού έγινε η πρώτη εταιρεία του ενός τρισεκατομμυρίου στον κόσμο, το 2018.

Η μετοχή της έπιασε τα 467,77 δολάρια στις ΗΠΑ την Τετάρτη, στέλνοντάς την πάνω από το όριο των δύο τρισ. δολαρίων. Σημειώνεται πως η μόνη άλλη εταιρεία που έχει πιάσει τα δύο τρισ. ήταν η σαουδαραβική πετρελαϊκή Saudi Aramco, η οποία ωστόσο έχει πέσει στα 1,8 τρισ. με την Apple να την ξεπερνά και να γίνεται η εισηγμένη με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως στο τέλος του Ιουλίου.

Η μετοχή της κατασκευάστριας του iPhone έχει αυξηθεί πάνω από 50% φέτος, παρά το ότι η κρίση του κορονοϊού την ανάγκασε να κλείσει καταστήματα λιανικής- ενώ έχει δεχτεί και μεγάλη πολιτική πίεση σχετικά με τους δεσμούς της με την Κίνα. Για την ακρίβεια, η τιμή της μετοχής της έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το χαμηλό της τον Μάρτιο, όταν ο πανικός για τον κορονοϊό σάρωνε τις αγορές.

Οι εταιρείες τεχνολογίας, που θεωρούνται από τους κερδισμένους της περιόδου, παρά τα lockdowns, έχουν δει τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατά πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την ύφεση στις ΗΠΑ. Μετά την Apple, η επόμενη αμερικανική εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία είναι η Amazon, στα 1,7 τρισ. δολάρια. Η Microsoft είναι γύρω στα 1,6 τρισ. και η Alphabet (Google) στο 1 τρισ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ