«Στην Βουλή θα μπορώ να παίρνω το λόγο για 12 λεπτά και εκτός σειράς»

«Δεν θα τους αφήσει σε ησυχία»… είναι η υπόσχεση που έδωσε στους πολιτικούς της αντιπάλους η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εφόσον εκλεγεί καθώς «ο κανονισμός της Βουλής μού δίνει τη δυνατότητα να παίρνω το λόγο για 12 λεπτά και εκτός σειράς. Αυτό δεν είναι προνόμιο, είναι ένα δικαίωμα για τους πολίτες, που θα το αξιοποιήσω».

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, και αναφερόμενη σε αντιδράσεις από πρώην υποψηφίους του κόμματός της, έκανε λόγο για   «λυσσαλέο πόλεμο» από τις δυνάμεις του συστήματος, οι οποίες, συν τοις άλλοις, «έχουν βρει και προθύμους». Αντίστοιχες αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων έκανε και ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά με αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς, επεσήμανε επίσης.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τόνισε πως θα κάνει πράξη την «αντιπολίτευση υπεράσπισης» των πολιτών.

Κωνσταντοπούλου: Βρώμικη, ανήθικη και με προσωπικά χαρακτηριστικά η επίθεση στην Πλεύση Ελευθερίας

Μιλώντας για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, το χαρακτήρισε «προβλέψιμο» και επέρριψε ευθύνες σε «όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών».

«Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και η έλλειψη πρόνοιας για ανθρώπους, οι οποίοι στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα αναζητώντας την ελευθερία και ένα καλύτερο αύριο είναι, δυστυχώς, απόφαση των κυβερνήσεων», είπε.

«Από το 2016 έχει υπογράψει η χώρα μας με την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) και εφαρμόζει και η σημερινή (σ.σ. της Νέας Δημοκρατίας) την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας». Βάσει της συμφωνίας αυτής, συνέχισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «η Ελλάδα αναλαμβάνει τους ανθρώπους αυτούς να τους συλλαμβάνει και να τους κρατά στο ελληνικό έδαφος εάν (δηλαδή προηγουμένως) περάσουν στην ελληνική επικράτεια», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Συνεπώς, προσέθεσε, «υπό την απειλή της σύλληψης και της κράτησης κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε πολύ μεγαλύτερη διακινδύνευση. Οι πολιτικές αυτές είναι ανθρωποκτόνες και απάνθρωπες. Υπάρχει τεράστια υποκρισία και από τον κ. Μητσοτάκη και από τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι δικές τους πολιτικές αυτές που οδηγούν τον κόσμο σε αυτήν την τρομακτική κατάληξη». Επαναλαμβάνοντας, εξ άλλου, ότι ως νομικός έχει υπερασπισθεί πολλούς πρόσφυγες, όπως επίσης και την προσωπική επιλογή της να υιοθετήσει μια οικογένεια προσφύγων που έχασε εν πλω τους γονείς, εν κατακλείδι ανέφερε: «Φυσικά και είναι ένοχοι οι διακινητές, ένοχοι, όμως, είναι και τα κράτη και οι κυβερνήσεις».