Στην παράταξη Ζέρβα προσχώρησε η Δήμητρα Αλεξίου

Μια ακόμη «μεταγραφή» ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καθώς η Δήμητρα Αλεξίου που ανήκε στην παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου και ανεξαρτητοποιήθηκε τον Νοέμβριο προσχώρησε στην παράταξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Έντονη αντίδραση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της Κ. Νοτοπούλου κάνει λόγο για συναλλαγές και προσχηματική ανεξαρτητοποίηση και υπενθυμίζει ότι «κατάφερε να εκλεγεί με παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί με την στήριξη του Σύριζα και της Αριστερά»

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές έσπευσε να τροποποιήσει ριζικά με τον νόμο 4623/2019 τον νόμο Κλεισθένη, σύμφωνα με τον οποίο έγιναν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του περασμένου Μαΐου. Με τις νέες ρυθμίσεις δόθηκαν υπερεξουσίες στον Δήμαρχο υποβαθμίζοντας τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια σε γνωμοδοτικό ρόλο, με δεδομένο ότι οι κρίσιμες αποφάσεις για τα περισσότερα θέματα που απασχολούν τους ΟΤΑ πλέον λαμβάνονται από την Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά και από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που υπάγονται στους Δήμους και τις Περιφέρειες, καθώς έχουν υποχρεωτικά πλειοψηφία από τον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο δήμαρχος.

Αυτές οι αλλαγές μετά από τις εκλογές επέφεραν όπως επιδίωκε άλλωστε η κυβέρνηση, αφενός μεν αναδρομική αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος αλλά και του τρόπου διακυβέρνησης των ΟΤΑ, αφετέρου έδωσαν την δυνατότητα σε ορισμένους δημάρχους εκμεταλλευόμενοι τις υπερεξουσίες που έχουν να πραγματοποιήσουν ΄΄μεταγραφές΄΄ δημοτικών συμβούλων που εκλέχθηκαν με άλλες παρατάξεις με δέλεαρ μια θέση στην νέα διοίκηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Θεσσαλονίκης που ο νέος Δήμαρχος με μόλις 6 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους από την δική του παράταξη κατόρθωσε να αλώσει τις όμορες δεξιές παρατάξεις του κ. Ταχιάου και του κ. Ορφανού παίρνοντας τους μισούς και παραπάνω συμβούλους αλλά και άλλους ανεξάρτητους υποψηφίους.

Η παράταξη μας που κατέχει την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης απείχε από όλες αυτές τις συναλλαγές, με εξαίρεση δυστυχώς την κα. Αλεξίου η οποία αφού πρώτα δήλωσε προσχηματικά την ανεξαρτητοποίηση της, προφασιζόμενη πολιτικές διαφωνίες που ανακάλυψε μετά την εκλογή της, εχθές απέβαλλε τον μανδύα του ανεξάρτητου και με δόξα και τιμή εντάχθηκε στην παράταξη του κ. Ζέρβα. Ας μην ξεχνάμε ότι η κ. Αλεξίου, δηλώνοντας ότι δεν ασπάζεται την κομματική αντιπαράθεση, αν και δεξιόστροφων αντιλήψεων και πεποιθήσεων κατάφερε να εκλεγεί με παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί με την στήριξη του Σύριζα και της Αριστεράς. Μετά την εκλογή της απείχε συνειδητά από όλες τις συναντήσεις της δημοτικής μας παράταξης με την οποία ωστόσο εκλέχθηκε και ουδέποτε συζήτησε τις προθέσεις τις στα καταστατικά όργανα. Προφανώς για να κάνει αισθητή την παρουσία της στην νέα διοίκηση αρχικά ανεξαρτητοποιήθηκε, εν συνεχεία επειδή μάλλον δεν της αρκούσε η θέση των εδράνων της αντιπολίτευσης, μεταπήδησε στην διοίκηση του κ. Ζέρβα με πρόσχημα την διασύνδεση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο.

Απόγνωση ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Λίγη σημασία έχει για την πόλη. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα θέση στην Διοίκηση του Δήμου που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αποτελούσε αυτοσκοπό για αυτήν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ