Στην ΠτΔ αντιπροσωπεία της ΕΟΕ και της Ολυμπιακής ομάδας

Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που «η αλκή τους αψηφά τους κόπους», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, καθώς και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Απευθυνόμενη στους αθλητές και τις αθλήτριες η κυρία Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι τους καλωσορίζει με χαρά και συγκίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της αναχώρησής τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Πρόσθεσε δε ότι «είναι μεγάλη τιμή για σας να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση που επιδιώκει να εξάρει το υγιές αθλητικό πνεύμα, όπως εκφράστηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και όπως μετουσιώθηκε στη σύγχρονη εποχή. Και ταυτόχρονα είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που “η αλκή τους αψηφά τους κόπους”, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον Πρώτο από τους Ολυμπιόνικους ύμνους του ο Πίνδαρος, ο μεγάλος αρχαίος λυρικός».

Αναφερόμενη στην περίοδο της πανδημίας υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον αθλητισμό, με σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε τεχνικό, αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. Ωστόσο, παρατήρησε ότι με τις πρόσφατες επιδόσεις τους, αποδείξανε ότι δεν πτοούνται από τις αντιξοότητες.

«Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και η αφοσίωσή σας, στον στόχο σας, θα σας κατευθύνουν στη διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Προηγήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ παρουσίασε στην κυρία Σακελλαροπούλου τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων και αθλητών ΑμεΑ για το 2020, όπως ανακηρύχθηκαν μετά από ψηφοφορία των μελών του Συνδέσμου.

Πηγή: ΑΜΠΕ