Στην Ταϊλάνδη έφτιαξαν μίνι μάσκα για να μπορούν να κάνουν θεραπείες ομορφιάς

Καθώς οι επιχειρήσεις στην Ταϊλάνδη τροποποιούν τις πρακτικές εργασίας τους στην μετά το lockdown εποχή, ένα κέντρο ομορφιάς στην Μπανγκόκ επινόησε μια μίνι μάσκα προσώπου για τους γιατρούς και τις πελάτισσες που θέλουν να υποβληθούν σε επεμβάσεις κοσμητικής την εποχή του κορονοϊού.

Η ιδέα της μάσκας, η οποία χρησιμοποιεί μια στενότερη προστατευτική λωρίδα για να εκθέτει μεγαλύτερο μέρος του προσώπου, αποσκοπεί στο να μπορούν οι γιατροί να πραγματοποιούν επεμβάσεις κοσμητικής περιορίζοντας την επαφή με την μύτη και το στόμα του ασθενούς (απ΄όπου μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός).

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν παράξενο αλλά είναι στ΄αλήθεια φανταστικό επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένη να μας κρατάει ασφαλείς κατά τις θεραπείες προσώπου», λέει η Κανίκα Σάε-Νγκόου, μια πελάτισσα στην Κλινική Waleerat, η οποία χθες έκανε θεραπεία με λέιζερ στο πρόσωπό της.

Η κλινική, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν πουλάει επί του παρόντος τις μάσκες. Διαθέτει 100 από αυτές, τις οποίες απολυμαίνει και επαναχρησιμοποιεί.

«Σκοπεύουμε επίσης να σχεδιάσουμε άλλες εκδοχές αυτών των μασκών που θα καλύπτουν τμήμα της μύτης ώστε οι γιατροί να επεμβαίνουν στη μύτη χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνουν την μάσκα από την μύτη της πελάτισσας», λέει ο Βισαρούτ Κριμτουνγκόνγκ, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της κλινικής.

Η κλινική λαμβάνει επίσης άλλες προφυλάξεις, περιλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των ασθενών καθημερινά σε 15 -ενώ στο παρελθόν ξεπερνούσαν τους 100- ώστε να επιτρέπεται η θερμομέτρησή τους και άλλοι έλεγχοι της υγείας τους.

Το προσωπικό της κλινικής χρησιμοποιεί μια πλαστική ασπίδα στη διάρκεια των θεραπειών και κάποιες από τις διοικητικές λειτουργίες της κλινικής γίνονται ηλεκτρονικά.

«Έχει μειώσει τον χρόνο που περνούν οι πελάτες εδώ σε λιγότερο από μια ώρα» λέει η ιδρύτρια της κλινικής.

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται σήμερα στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού για την αποφυγή της εξάπλωσής του και αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα των ινστιτούτων ομορφιάς.

Στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχουν σημειωθεί περίπου 3.000 κρούσματα του κορονοϊού και 58 θάνατοι, ενώ την περασμένη εβδομάδα δεν αναφέρθηκε κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ