Στη λίστα υψηλού κινδύνου η Τουρκία από αύριο Τρίτη

0
16

Η Τουρκία θα θεωρείται και πάλι περιοχή υψηλού κινδύνου από την Τρίτη λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Έτσι, τα άτομα που εισέρχονται στη Γερμανία από την Τουρκία και δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για πέντε έως δέκα ημέρες,

 Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε ραγδαία στα τέλη Ιουλίου και επί του παρόντος καταγράφονται επίσημα περισσότερα από 20.000 νέα ημερήσια κρούσματα. Τον Ιούλιο ήταν περίπου 7.000 την ημέρα. Προς σύγκριση: Στη Γερμανία, χώρα με παρόμοιο πληθυσμό, ανακοινώθηκαν 2.126 νέα κρούσματα τη Δευτέρα. Στις αρχές Ιουλίου, η Τουρκία χαλάρωσε σημαντικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Για παράδειγμα, άρθηκαν οι απαγορεύσεις για νυχτερινές εξόδους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και τα Σαββατοκύριακα, ο κλάδος της εστίασης άνοιξε ξανά, οι γάμοι και παρόμοιες εκδηλώσεις και γιορτές επιτράπηκαν ξανά.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), οι μολύνσεις από κορωνοϊό, που πιθανόν προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιού, παίζουν αυξητικό ρόλο στη διαδικασία μόλυνσης στη Γερμανία. Η Τουρκία, μαζί με άλλες χώρες, αναφέρθηκε ιδιαίτερα συχνά ως πιθανή χώρα μόλυνσης σε έκθεση του RKI στα τέλη Ιουλίου 

Ως χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται από το RKI εκείνες οι οποίες παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Σε αντίθεση με το παρελθόν, καθοριστικός δεν είναι πλέον μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων. Άλλα κριτήρια είναι η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε μια χώρα ή η έλλειψη δεδομένων για την κατάσταση του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΜΠΕ