Στις κάλπες οι φοιτητές για την εκλογή εκπροσώπων

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους.
Οι κάλπες  στήθηκαν  από τις 7 το πρωί και οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, έχοντας μαζί τους το φοιτητικό τους πάσο.
Στην  εφετινή  εκλογική διαδικασία δεν υπάρχει ενιαίο όργανο επιφορτισμένο με την καταμέτρηση των ψήφων Η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι εκείνη που διεκδικεί την πανελλαδική πρωτιά για 32η φορά.
Η σημερινές εκλογές δεν διεξάγονται αποφορτισμένες από εντάσεις.  Την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη στελέχη της ΔΑΠ έγιναν στόχος επίθεσης στη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική και τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως κατήγγειλε η παράταξη. Κάλεσε μάλιστα σε ανακοίνωση της τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκο Τόσκα να αναλογιστεί και να αναλάβει  τις ευθύνες του προστατεύοντας τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους.  Η ΔΑΠ, προτάσσοντας το ζήτημα ασφάλειας των φοιτητών  ζήτησε να στηθούν οι κάλπες εκτός Νομικής Αθηνών και Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑΣΠ) , η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμμετέχουν επίσης ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-16 08:57:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ