Στις 17 Απριλίου η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ της Βρετανίας, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, ανακοίνωσε το Σάββατο το παλάτι του Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας ότι θα παρευρεθεί ο εγγονός τους, πρίγκιπας Χάρι.

Τα μακροχρόνια σχέδια για την κηδεία του έπρεπε να επανασχεδιαστούν και να μειωθούν λόγω των περιορισμών COVID-19, αλλά το παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε ότι παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις επιθυμίες του Φίλιππου.

Ο Φίλιππος, γνωστός ως Δούκας του Εδιμβούργου και πάντα στο πλευρό της συζύγου του κατά τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της, απεβίωσε την Παρασκευή στο Κάστρο του Ουίνδσορ σε ηλικία 99 ετών.

Θα γίνει μια τελετουργική βασιλική κηδεία, όχι μια κρατική κηδεία, χωρίς δημόσιες πομπές, που θα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στους χώρους του Κάστρου και θα περιορίζεται σε 30 παρευρισκόμενους.

«Η περίσταση θα συνεχίσει να γιορτάζει και να αναγνωρίζει τη ζωή του Δούκα και τα περισσότερα από 70 χρόνια υπηρεσίας του στη βασίλισσα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του κάστρου και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος θα παρευρεθεί δεν δημοσιοποιήθηκαν, αλλά μεταξύ εκείνων που θα είναι παρόντες, περιλαμβάνεται ο Πρίγκιπας Χάρι, του οποίου η εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν τον περασμένο μήνα, έβαλε τη βασιλική οικογένεια στη μεγαλύτερη κρίση της εδώ και δεκαετίες.

Η Μέγκαν, η οποία είναι έγκυος με το δεύτερο παιδί της, δεν θα παρευρεθεί μετά από συμβουλή του γιατρού, είπε το παλάτι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters