Στοιχεία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων έδωσαν στη Βουλή Γεωργιάδης και Σταϊκούρας

Για τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων ενημερώθηκαν από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης τα μέλη των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε ότι μέχρι χθες το βράδυ, 114.000 επιχειρήσεις είχαν ενταχθεί στην δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας. Έλαβε μέτρα που απέτρεψαν τα λουκέτα, ενισχύοντας τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και στηρίζοντας την απασχόληση», είπε ο κ. Σταϊκούρας και επικαλέστηκε τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα δημοσιονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναμένεται να αποσοβήσουν ευρείας κλίμακας απολύσεις και πτωχεύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η πραγματική εικόνα είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν κλείνουν μαζικά.  Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις γιατί αφενός απουσίαζαν φορείς όπως η ΓΣΕΒΕ αλλά και γιατί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προωθεί η κυβέρνηση δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλαίσιο για τη χώρα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ