Στοιχεία και φωτογραφίες μελών της «μαφίας των πορτοφολάδων» (video)

Ενώ αναζητούνται 21 ακόμη μέλη της σπείρας των πορτοφολάδων, ηλικίας από 16 έως 42 ετών και η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, φωτογραφίες και ονόματα 40 αλλοδαπών, μελών του οργανωμένου δικτύου, που είχε ως «θύματα» τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς και σε πόλεις της Ισπανίας και της Γαλλίας.
Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν και παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών, εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ασφάλεια Αθηνών, σε επιχείρηση της οποίας συνελήφθησαν 30 αλλοδαποί, άντρες και γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 39 ετών, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη και οχτώ ανήλικοι.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών, γίνεται προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του κυκλώματος, να ταυτοποιηθούν  συνεργάτες και να εντοπιστούν μισθωμένοι χώροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται από την Αστυνομία οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να ήταν ο Αιγύπτιος Χαμαντάχ Αλ Τζαουάντι (Hamadah Al Jawadi Brahim Al Sayed Abd Hamadah του Alsayed και της Nafisah) 36 ετών, ενώ μέλη ήταν κυρίως γυναίκες και ανήλικοι από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και Πακιστανοί που έμεναν περιστασιακά στην Αθήνα, στην επαρχία και στο εξωτερικό για να μην εντοπίζονται.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιώργος Καριωτάκης
Σχετική είδηση: Αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που έκλεβε πορτοφόλια στην Αθήναwww.ert.gr

2018-07-04 08:55:45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ