Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της δολοφονίας Τοπαλούδη

Συζητήθηκε στο ΣΤ΄ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης των καταδικασθέντων για τη δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος αλβανικής καταγωγής ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, το οποίο, όπως και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της φοιτήτριας και επιπλέον σε 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό της.

Η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζήτησε να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί των καταδικασθέντων,  κρίνοντας πως η απόφαση του Εφετείου φέρει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Οι δύο καταδικασθέντες ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μάλιστα, ο 26χρονος Ροδίτης στην αίτηση  αναιρέσεως που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί …μεταμοντέρνας σεξουαλικότητάς του. Όμως και αυτός ο λόγος αναίρεσης θα πρέπει να απορριφθεί, όπως ανέφερε σήμερα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς η εφετειακή απόφαση και ως προς αυτόν τον ισχυρισμό «είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς». «Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε, μεταξύ άλλων, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη σχετική αγόρευσή της.

Απόντες από τη δικαστική αίθουσα του Αρείου Πάγου ήταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλουδη, αλλά και οι καταδικασθέντες.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το εάν θα αναιρεθεί ή όχι η απόφαση του Εφετείου.

naftemporiki.gr