Στοπ στις μεγάλες συγκεντρώσεις στη Γερμανία έως τον Νοέμβριο – ΚΟΣΜΟΣ

Σε ισχύ σκοπεύουν να διατηρήσουν οι αρχές της Γερμανίας την απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων τουλάχιστον ως τον Νοέμβριο προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων.

«Οι μεγάλες συγκεντρώσεις» όπως φεστιβάλ, γιορτές χωριών και πόλεων, γιορτές στους δρόμους και άλλες εκδηλώσεις, «δεν μπορούν να διεξάγονται αυτή την περίοδο και  τουλάχιστον ως τον Νοέμβριο» αναφέρει το έγγραφο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Θα επιτρέπονται μόνο περιορισμένες συγκεντρώσεις στις οποίες οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, να φορούν μάσκα και να υπάρχει δυνατότητα «ιχνηλάτησης των επαφών».

Εξάλλου η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους θα παραμείνει σε ισχύ. Σχολεία και παιδικοί σταθμοί μπορούν να συνεχίσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία τους, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι.

Τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων καλούν τους Γερμανούς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων του κορονοϊού και ιχνηλάτησης των επαφών τους που τέθηκε σε λειτουργία χθες Τρίτη και την έχουν ήδη κατεβάσει 6,5 εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Μέχρι σήμερα στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 187.184 κρούσματα της covid-19 και 8.830 θάνατοι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ